Psarna Figaro & Dingo Slovenija – FCI / KZS

Novo leglo

Za info. in rezervacijo pasjega mladiča, kakor tudi samo za spoznavanje te prečudovite pasme Coton de Tulear, smo za vas dosegljivi na naši kontaktni št. Dobrodošli

Coton de Tulear
Foto: Figaro & Dingo Kennel

Čisto sveže zadnje novice lahko začasno spremljate na našem Blogu ali Facebooku
BLOG                                                                                                 FACEBOOK

HAMLET Figaro & Dingo


Naš mali HAMLET Figaro & Dingo v novem domu, prijetne nove lastnice, Darje Koritnik na Ptuju.

Coton de Tulear
Foto: Kokalj Martina

AZZARO Figaro & Dingo


Dunja Vodopivec soavtorica knjige oziroma (priročnika) PSI NAŠI PRIJATELJI in skrbna lastnica samčka naše psarne nam je poslala krasne slikice AZZARA Figaro & Dingo, sedaj imenovanega Puhi. Gospa Dunja mi je tudi podarila omenjen priročnik v katerem je mnogo zanimivega ter poučnega sploh za imetnike prvega psa (toplo priporočam). Skratka Gospa Dunja hvala vam za lepo skrb malega Puhija, kakor tudi za knjigo ter letošnji koledar ZAVODA PET 2016.

Coton de Tulear

Coton de Tulear
Image: Figaro & Dingo Kennel

Dve dolgolasi princeski


Milky way Figaro & Dingo že starejša živi v Avstriji v lasti Ramone.

Coton de Tulear
Foto: Ramona Hojnik

APPLE Figaro & Dingo


Samček osrečuje družino Fridrih iz Slovenske Bistrice

Coton de Tulear
Image: Coton de Tulear, Figaro & Dingo Kennel

Coton de Tulear NANTES


Nova pridobitev psarne Figaro & Dingo samček NANTES potomec mame, izvora vzreja Rie Satsuki psarne Flamencoton ter očeta vzreja psarne Jegum( Danska).


Coton de Tulear

Naša nova Španska kri :-)

Lučka

Coton de Tulear

Coton de tulear polet v Arizono

Naša samička iz zadnjega legla je srečno prispela v Arizono, kjer bo spoznala svet razstav. Da samička že veselo razveseljuje novo lastnico v USA gredo zahvale za ponovno organizacijo prevoza brez kompliciranja Animals First. Srečno novo življenje mala naša.

Coton de Tulear

Coton de tulear - Figaro & Dingo

Coton de Tulear

Novice iz Amerike

Melissa sedanja lastnica samičke naše vzreje Salsa Figaro & Dingo klicane ( Bling ) nam sporoča veselo novico da je Salsa osvojila na prestižni pasji razstavi naziv najboljša samica v svoji kategoriji. Kljub močni konkurenci Ameriške psarne Mi-Toi's in Španske psarne Flamencoton je sodnikovo oko opazilo najboljša standardna merila cotona v Salsi – (Bling) Figaro & Dingo. Melisa hvala za dobro novico za ves tvoj trud ki ga vlagaš v Salso njeno vzgojo, dobro počutje in vzdrževanje dlake.

Razstavni povzetek rezultatov:
AKC/Eukanuba National Championship 2014
Orlando, FL — Breed Results
Coton de Tulear, 12 - 18 Mos., Female

COTON de Tulear1/WIN.
Salsa Figaro & Dingo . NP37522001 . 10142013. BREEDER: Martina Kokalj By Abracadabra Magician Of Woodland Cottage -Carolain Winter Garden

2. Flamencoton Grand Bal De Dior . NP35526701 . 07122013. BREEDER: Rie Satsuki By Combava Des Sirenes Du Cap La Houssaye - Flamencoton Alma

3. Mi-Toi's Unspeakable Joy At Bar-Ken'S . NP37445901 . 12112013. BREEDER: Luis Ortiz/Carmen Ortiz By Bar-Ken's Blame It On Rio Of Mi-Toi - Mi-Toi's Lady Ga Ga

Coton de Tulear 2015

Iz vsega srca se zahvaljujem gospe IDI KRESE za lepo voščilo in nov Koledar 2015 ZAVOD PET , ki bo nadomestil koledar 2014 Ameriškega Coton kluba. Prerada imam živali in moje srce je kar poskočilo ob listanju koledarja na njih pa prelepi pasji terapevti. Med njimi je tudi samička naše vzreje ki je sedaj v lasti prisrčne gospe velikega srca IDE KRESE. To je en delček prijetne pozornost in potrditve da sem na pravi poti pri vzreji meni zelo ljube pasme Coton de Tulear. Osrečuje me složnost in dopolnjevanje človeka s živaljo. Lahko si preberete modre besede že na samem začetku prelepega koledarja.

Coton de Tulear

Coton de Tulear

Sem že malo večja - Coton de Tulear

Mladiči naše psarne Figaro & Dingo

Coton de Tulear

Coton de Tulear

Coton de Tulear
Image: Coton de Tulear, Figaro & Dingo Kennel

Pozdravi iz Illinoisa

Sandra nam pošilja pozdrave iz Illinoisa in fotografije samičke naše vzreje Street Jeez Figaro & Dingo. Jezz odrašča v prelepo psičko. Hvala za slikice Sandra.

Sandra sends us greetings from Illinois, and of course some pictures from Street Jeez Figaro & Dingo, and we are very pleased. Thanks for the photos.

Coton de Tulear
Image: STREET JEEZ Coton de Tulear, Figaro & Dingo Kennel

Psička SHOW DANCE Figaro & Dingo

Veliko novih lastnikov se odloči, da obišče malo pasjo šolo. In prav je tako. V šoli se lastniki naučijo izvajati avtoriteto in kako disciplinirati svojega mladiča. Ena izmed njih je tudi lastnica Karin naše prodane samičke Show Dance Figaro & Dingo. Trud je bil poplačan in Dence je uspešno zaključila malo šolo. Na slik stara leto dni Karin hvala za slikico.

Coton de Tulear
Image: SHOW DANCE Coton de Tulear, Figaro & Dingo Kennel

Mladički že v novih domovih.

KAN BAJAN Figaro & Dingo je dobil novo skrbno mamo Tanjo, odplul je na morje v Izolo k družini Grlica.

Coton de Tulear

Coton de Tulear
Image: KAN BAJAN Figaro & Dingo

KLEOPATRA Figaro & Dingo je odjahala med bele Lipicance Kobilarne Lipice. Družina Kofolj in njena nova lastnica Nataša so cotončico sprejeli z vsem svojim srcem.

Coton de Tulear

Coton de Tulear
Image: KLEOPATRA Figaro & Dingo

KING SOLOMON Figaro & Dingo je vstopil v novi svet družine Dacar iz Komende, kjer se dogaja ¨na¨ veliko. Za veliko novih prigod pripomorejo varovanci njihovega otroškega privat vrtca za nešteto dodatnih vragolij bo pa poskrbel simpatični bombažek. Brez dvoma.

Coton de Tulear

Coton de Tulear
Image: KING SOLOMON Figaro & Dingo

KOKO SHANEL Figaro & Dingo je dobila novo skrbnico in prijateljico. Mlada Veronika ima novo kosmato ljubezen. Mala Cotončica se sedaj razvaja v družini Hartman na Koroškem.

Coton de Tulear

Coton de Tulear
Image: KOKO SHANEL Figaro & Dingo

Street Jazz Figaro & Dingo tudi odletela v USA.

Zaradi pogojev o vstopu živali v združene države je Street Jazz Figaro & Dingo morala ostala pri mami nekoliko dlje. Pa vendarle je prišel čas za pisanje novih zgodb naše razposajenke. Zgodbe se bodo nadaljevale in pisale v njenem novem domu (USA).Njena končna postaja je Alabama. Srečno Jazz.

Street Jazz Figaro & Dingo she flew in USA. Good luck Jazz.

Coton de Tulear

Coton de Tulear
Image: Coton de Tulear, Figaro & Dingo Kennel

Pegi Figaro & Dingo je postala pripravnik.

Gospa Ida Krese članica Zavoda PET, Pasja enota terapevtov in njena Cotončica Glamur Figaro & Dingo (Pegi) sta nam ponosno pisali, da sta opravile vse veterinarske obveznosti in si prislužili tudi pripravniško rutko ( Terapevtskega psa ) brez katere ne smeta opravljati svojega dela. Gospa Ida ima za seboj že ogromno izkušenj in tudi eno nekoliko starejšo terapevtsko psičko pasme Samojed po imenu Medi, ki pa sta s Pegi dobri prijateljici. Njun prvi obisk - pediatrična klinika.

Kako poteka nesebično razdajanje terapevtskih vodnikov na dveh in terapevtov na štirih nogah Zavoda PET si oglejte njihov prispevek. Zavod PET v Dornavi prikazuje delo z deklico - centralna paraliza, gospo z možgansko poškodbo po prometni nesreči in gospoda z mentalno prizadetostjo. O živalih in ljudeh TV Maribor 28.12.2013

Coton de Tulear

Coton de Tulear
Image: Coton de Tulear, Figaro & Dingo Kennel

Samička SALSA - Figaro & Dingo odletela v ZDA.

Salsa je srečno prispela k novi lastnici Connie in njeni solastnici Sandri v ZDA, konkretneje v Chicago mesto bivanja Illinois. Obe sta jo že nestrpno pričakovali in Salsa je njun novi razstavni up. Sandra je z navdušenjem poročala, da je njuna sreča nepopisna, da samička presega vsa njena pričakovanja in nam zagotavlja, da bo za bombažko lepo poskrbljeno. Redno nas bo informirala tudi o njenem razvoju. Skratka, srečno Salsa – Figaro & Dingo.

Coton de Tulear
Image: Coton de Tulear, Figaro & Dingo Kennel

Cotton de Tulear mladički

Coton de Tulear

Coton de Tulear

Psarna Cotton de Tulear Figaro & Dingo

Iz našega zadnjega legla bo samička GLAMUR Figaro & Dingo pasme Coton de Tulear z novo lastnico Ga. Ido pripomogla k zdravljenju in boljšemu počutju starostnikov, otrok skratka ljudi, ki jim bližina živali veliko pomeni. Skupaj bosta osrečevali mnoga človeška srca in veseli bomo vseh svežih novic njunega skupnega prelepega poslanstva. Zavod PET

Coton de Tulear
SLIKA: Glamur in Ga. Ida Krese

Coton de Tulear
SLIKA: Ga. Ida Krese pri delu

Samička GIULIETTA Figaro & Dingo je odšla k družini na primorsko, kjer so jo že nestrpno pričakovali. V družini že domuje tudi samček iz naše vzeje (Coton de Tulear) ASKELEPIJ Figaro & Dingo.

Coton de Tulear
SLIKA : GIULIETTA Figaro & Dingo

Coton de Tulear
SLIKA : ASKELEPIJ Figaro & Dingo

Samčka GOLDEN GUCCI razvaja Ga. Nuša iz Mengša. Kadar bo GUCCI še posebno zaspan si bo privoščil jutranjo kavico, prečudovitega okusa v Cafe baru INN.

Samički GEISHA in GRAND GLORI VAGABUND odšli dogodivščinam nasproti tudi nedaleč od doma. Tako, da smo veseli, ker ju bomo imeli možnost videti še pogosteje.

GELILEO naš najmanjši samček in najbolj navihan bombažek je našel sebi primerno igrivo in skrbno mlado družinico Ledinek v Radljah ob Dravi.

Coton de Tulear
SLIKA: GELILEO Figaro & Dingo z novo družinico

Cotton de Tulear ~ Psarna Figaro & Dingo

Velika noč naj vam prinese veliko notranjega miru. V vašem srcu srečo a telesu obilo zdravja.

Coton de Tulear

Coton de Tulear, mladički legla "G"<

Coton de Tulear

Samička Bis Special Figaro & Dingo

Je pač tako, tudi v živalskem svetu čas prehitro teče in tudi pasji mladički hitro rastejo. Na sliki samička, Bis Special Figaro & Dingo samozavestno koraka v tretji mesec svoje starosti. Še malo pa bo odrasla v celo ba….a.

Coton de Tulear

Novica Mladički legla – B

V prihodu Miklavža in prihajajočega Božička so novi lastniki dobili prijetno obveznost, ki jih bo razveseljevala še vrsto let. Prevzeli so male bombažke in jih toplo sprejeli v svoje domove.

Coton de Tulear

Cotončica Barbapapa - Figaro & Dingo:
Je odšla k simpatični Marini in njeni družini v Kranj.

Cotončica Britny Srears - Figaro & Dingo:
Je osvojila srce gospoda Urbana in seveda cele njegove družine. Odšla v Škofjo Loko.

Cotončica Best of the best - Figaro & Dingo:
Je odsankala na snežni večer v živahno družino štirih otrok k skrbni gospe Meliti v Dobrnič .

Cotončica Baby Doll - Figaro & Dingo
Bo zaplula v notarska voda. Odhaja h gospe Košar Bratuša in njeni družini V Maribor. Pozdrav tudi babici.

Cotončica Bis Special - Figaro & Dingo:
Odšla tudi v Škofjo Loko kjer bo živela pri ga. Poloni in njeni družini.

Coton de Tulear

Samičke prišle na paritev v našo psarno

Plemenjak King-Karl W From The Champs Of Brandenburg naše psarne Figaro & Dingo je uspešno paril psičko, ki je v lasti gospe Nine Kokot iz Polzele, botroval je naraščaj ( dva bela samčka ) - 041 536 659. Naš drugi Plemenjak Abracadabra Magician of Woodland Cottage je tudi paril, njegova izvoljenka je v lasti; Lare Koren - 070410410 - Ljubljana.

Cotton de Tulear mladiči, info. o leglih

Za Informacije o negi, mladičih, rezervacijah, novo načrtovanih leglih in pasmi ( Coton de Tulear ) na sploh, nas lahko kontaktirate ali sledite objavam na naši spletni strani psarne; Cotton de Tulear: FIGARO & DINGO.

Coton de Tulear

Cotton de Tulear mladički legli “A” in “F”

V naši psarni Figaro & Dingo sedaj poteka življenje bolj mirno. Zakaj??? Prišel je dan ko so novi lastniki lahko prevzeli svoje težko pričakovane rezervirane Bombažke. Poljubčki in srčki so leteli kar po zraku, bilo je veliko veselja ;-)))!

Še nekaj slikic ...

COTON DE TULEAR    COTON DE TULEAR    COTON DE TULEAR   

COTON DE TULEAR    COTON DE TULEAR    COTON DE TULEAR   

COTON DE TULEAR    COTON DE TULEAR    COTON DE TULEAR   

Coton de Tulear - cottoni že rojeni

V naši psarni Figaro & Dingo sta se rodila dva legla mladičev Coton de Tulear. Leglo 2.3.2012 in leglo 3.3.2012. Skupaj deset mladičev. Ti pa bodo za oddajo konec meseca Aprila, oziroma po dogovoru.

2.3.2012

Coton de Tulear

3.3.2012

Abracadabra Magicijan Junior

Coton de Tulear

Coton de Tulear - mladički

Coton de Tulear zadnje leglo naše vzreje zapustili svoji mamo.

Slike…

Coton de Tulear

Coton de Tulear

Coton de Tulear

Coton de Tulear

Vsem novim lastnikom mladičev kupljenih v naši psarni Figaro & Dingo omogočamo, predstavitev celotne nege v pasjem salonu Dingo. Kjer bodo lahko sodelovali in se naučili negovati svojega cotona povsem sami.

Novica Leglo - S

Podmladek naše psarne bo kmalu zakorakal v 7. teden svoje starosti. Mali navihančki so zdravi in nadvse razposajeni. Njihovo sedanje življenje poteka nekako tako: jesti, spati in se igrati.

Slike…

Coton de Tulear

Coton de Tulear

Coton de Tulear

Coton de Tulear

Leglo Coton de Tulear

Psarna Figaro & Dingo pričakuje leglo mladičev (Coton de Tulear) konec meseca Septembra.

Paritvena kombinacija je manjše rasti popolnoma belih staršev, krasnega pigmenta

Pasja mati (Lajka) in oče plemenjak (King - Karl W from Champs Brandenburg) imata uspešno opravljene zdravstvene teste, Kolki: (HD-A),Oči in pogačice: (0/0),Optigen: (CMR2-normalen), sta zdrava, redno cepljena ,veterinarko pregledana, lepo vzdrževana. Imata veljavno vzrejno dovoljenje. Ocena, odlično- (Odl. I).

Pričakujemo mladiče z razstavnim potencialom. Predvsem pa za njih iščemo primerne lastnike, ljubitelje te pasme, ki si bodo malega cotonka najprej želeli kot družinskega člana.

Možna rezervacija. Več inf. 041/449-829

Coton de Tulear

Mladički iz legla - O

Vsi mladički Coton de tulear skoteni 12.4.2011 letošnjega legla so prodani.

Coton de Tulear

Mladiček Coton de Tulear samček odšel k družini Ferjan v Žirovnico.

Coton de Tulear

Mladiček Coton de Tulear samička odšla v novi dom Bodlajevih v Tržič.

Coton de Tulear

Mladiček Coton de Tulear samička razveseljuje novo družino Lunar v Domžalah.

Coton de Tulear

Mladiček Coton de Tulear samček odšel v Ljubljano k družini Grum

Vsem novim lastnikom mladičev kupljenih v naši psarni Figaro & Dingo omogočamo, predstavitev celotne nege v pasjem salonu Dingo. Kjer bodo lahko sodelovali in se naučili negovati svojega cotona povsem sami.

Naslednje leglo pričakujemo konec tega leta.

Coton novica - LEGLO O

Mladički: Skotili so se mladički Coton de Tulear .V leglu sta dva samčka in dve samički.

Starša sta z odliko opravila, zunanji in vzrejni pregled. Brezhibno imata opravljene zdravstvene izvide 1 pregled oči: DNA test z OptiGen certifikatom za dedno bolezen CMR2, ki povzroča slepoto; Rezultat: Genotype je Normal/Clear in 1 pregled oči: (PRA, RD, HR, PHTVL/PHPV-normalen), zobje: pravilen škarjast ugriz in izvide pogačic: 0/0 ter kolkov (HD)A. V liniji staršev ni kile.

Oba sta z razstavne linije, prijavljena na Kinološki zvezi Slovenija. Sta vzdrževana in z vso potrebno veljavno dokumentacijo.

Mladički bodo v dveh mesecih zdravega odraščanja in cartanja pri svoji mami ter naše oskrbe opravili naslednje:

pregled in tetoviranje vzrejnega referenta, veterinarski pregled, prejeli bodo mikročip in prvo osnovno cepljenje. Mladički bodo redno razglisteni. Registrirani v (SLO) rodovni knjigi pri (KZS) in veterinarski upravi(SLO) Imeli bodo rodovnik in potni list

Če si želite da bi vam takšen kuža lahko zapolnil praznino ali pa popestril dni vašega življenja s svojim prijetnim, učljivim karakterjem ter igrivostjo, smo vam na voljo z vsemi informacijami, o samem nakupu, kakor tudi vse dni njegovega življenja. Za odhod k novim lastnikom bodo mladički pripravljeni v začetku meseca Junija oziroma po dogovoru.

Naj vaša želja o samem nakupu pasjega mladička, postane premišljena trezna odločitev.Na ogled leglo in oba pasja starša.

Informacije 041/449-829

Slike mladičkov King - Karla in Ashhley:

COTON DE TULEAR

Coton novica - leglo 24.12.2009

Mladički so tu... Ashley je postala prvič mamica. Skotila je tri krepke fantke in eno lepo punčko. Nova družinica je v odličnem zdravstvenem stanju.

Slike mladičkov King - Karla in Ashhley:

COTON DE TULEAR    COTON DE TULEAR    COTON DE TULEAR   

Coton novica - potrditev brejosti 27.11.2009

Vesela novica Ashly je noseča. Mladički se pričakujejo ob koncu tega leta. Držimo pesti da bo njena nosečnost potekala kar se da dobro.

Coton novica - paritev 26.10.2009

Na današnji dan je prišla na parjenje k našemu psičku Kajliju prelepa psička Ashley - Lily. Ljubezen na prvi pogled. Paritev je uspela brez komplikacij. Sledi čakanje in štetje dni do potrditve brejosti.

COTON de Tulear

 
design, logo, oblikovanje, izdelava spletnih strani in sodobnih trgovin by easysplet.si - spletno podjetje sodobnih rešitev™